środa, 26 sierpnia 2015

cukier lawendowy

cukier biały lub trzcinowy - stosowany do aromatyzowania ciast , deserów , herbaty

przepis na ciasteczka lawendowe CIASTECZKA LAWENDOWE 200g masła , 3/4 szkl cukru , 2 łyżki cukru lawendowego , 1 jajko , 1 szkl mąki tortowej , 1 szkl mąki ziemniaczanej , 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , opcjonalnie łyżka suszonej lub świeżej lawendy koniecznie z ekologicznej uprawy ! , masło i cukry utrzeć .....ucierając dodać dodać jajko , mąki i proszek ....zagnieść ciasto i włożyć na 15 min do zamrażalnika rozwałkować ciasto i wycinać dowolne kształty - doskonałe zajęcie dla dzieci :) układamy na oprószonej mąką blaszce i pieczemy ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni Smacznego :) cukier lawendowy - 10 zł

1 komentarz:

  1. Rowniez poprosze o dwie sztuki. Wieczorem napisze maila z lacznym zamowueniem.

    OdpowiedzUsuń